ÖĞRENCİLERİMİZ "ZEKA OYUNLARI"NI SEVDİ

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ DESTEKLİ AÇMIŞ OLDUĞUMUZ "ZEKA VE AKIL OYUNLARI(SATRANÇ)" KURSUNA ÖĞRENCİLERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR. Detaylar için tıklayınız.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA   meb_iys_dosyalar/61/03/748300/fotograf_galerisi_1952652.html

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ DESTEKLİ AÇMIŞ OLDUĞUMUZ "ZEKA VE AKIL OYUNLARI(SATRANÇ)" KURSUNU ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK SEVDİ. OYUNLARI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞRETTİKTEN SONRA, ZEKA VE AKIL OYUNLARI SINIFIMIZ GÜN BOYU ÖĞRENCİLERİMİZİN HİZMETİNDE OLUYOR.

ARAŞTIRMALARA GÖRE, ZEKA VE AKIL OYUNLARI KURSU ALAN ÖĞRENCİLERDE, MANTIKLI DÜŞÜNMEDE %32, IQ SEVİYESİNDE İSE %12 LİK BİR ARTIŞ 0LUYOR. ZEKA VE AKIL OYUNLARININ ÖZELLİKLERİ İSE; MANTIK, SAYI, RENK, ODAKLANMA, TERSİNE ÇEVİREBİLME, ÇÖZÜM YOLU, DİKKAT, AKIL YÜRÜTME,STRATEJİ, DÜZEN, ANLAŞMA, ŞÜPHECİLİK, SOSYALLEŞME VS. BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR.  EN ÖNEMLİ YANLARINDAN BİRİ İSE ÇOCUKLARI BİLGİSAYAR OYUNLARINDAN UZAKLAŞTIRIP SOSYALLEŞMESİNİ SAĞLIYOR. ZEKA OYUNLARI HER OKULDA AÇILMASI LAZIMGELEN BİR HİZMET.

MİLLİ OYUNLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE, OYUNLARIMIZDAN BAZILARI İSE ŞUNLAR; MANGALA, ÜÇ-DOKUZ-ONİKİ TAŞ, SATRANÇ, DİKKAT, CENNET BAHÇESİ, GÜZEL AHLAK YARIŞI, KIZMA MÜBAREK, DÜŞ PEŞİME, 15 TEMMUZ, KURTULUŞ SAVAŞI, SURAKARTA, ABALONE, KULAMİ, OHELLO, KATAMİNO, DİKKAT, METAL YAPBOZ ÇEŞİTLERİ, ÜÇ BOYUTLU MAKETLER (KÜLTÜREL), BİR BOYUTLU AHŞAP-KARTON YAPBOZ ÇEŞİTLERİ, 3X3-2X2 ZEKA KÜPÜ ÇEŞİTLERİ, TABU, ZIPZIP, JENGA, SCRABLE, AKILLI KARELER, TAKTİK, GO, Q-BİTZ, QWİRKLE, PENTAMİNO, REWERSİ...

ZEKA VE AKIL OYUNLARI PANOSUNDA "HAFTANIN SORUSU" KÖŞEMİZDE, SORUYU İLK BİLEN ÖĞRENCİMİZ, TÖREN ÖNCESİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR.

Öğrencilere bu hizmeti sunmamızda, projemize inanıp maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, okulun imkanlarını bu hizmet için seferber eden , Çankaya YBO Müdürümüz Sn. Ali OSMANOĞLU´na ve bu proede önümüzü açan ve destekleyen Araklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sn. Süleyman ŞENTÜRK´e teşekkür ediyoruz.