TRABZON / ARAKLI - Araklı Çankaya Yatılı Bölge Ortaokulu

Ock

14 Ocak 2019 Pazartesi günü Geleceğin Mimarlarının yaptığı mimari tasarımları görmeye davet ediyoruz. Ziyaretiniz bizleri onurlandırır.

Ock

ABİDE Sınavı 2 Ocak 2019 Çarşamba günü 5. ve 8. Sınıflarımıza uygulanacaktır. Değerli öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyoruz.

Kas

27 Kasım 2018 Salı günü Tasarım Öğretmenimiz Vesile ÖZMEN önderliğinde yapılacak olan Türk Bayrağı temalı sergimize davetlisiniz.

Kas

14 Kasım 2018 Çarşamba Günü saat 09.00´da Okul Konferans Salonunda Okul Aile Birliği Toplantısı yapılacaktır.

Haz

4 Haziran pazartesi günü her sınıftan eleme usulü seçilen öğrencilerimiz ile okulımızda mangala müsabakası yapılacaktır. İlgili öğrencilerimize duyurulur

Şbt

OKULUMUZ ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTISI 06.02.2018!DE SAAT 12.00´DA ZEKA OYUNLARI SINIFINDA , İSMAİL HAKKI FEYZİOĞLU BAŞKANLIĞINDA TOPLANACAKTIR. İLGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZE DUYURULUR.

Ara

SİTEMİZİ GENEL OLARAK GÜNCELLEDİK. ZAMAN İÇİNDE YİNEDE YENİLEME-GÜNCELLEME DEVAM EDECEK.

Ara

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇANKAYA YBO PANSİYON TALİMATNAMESİ.

Haz

Genç nesillerin üst düzey düşünme becerisi kazanması ve kodlama becerisi elde etmesi; ülkelerin ekonomi, sanayi, bilgi ve iletişim teknolojileri, kalkınma, güvenlik gibi birçok alanda ilerlemesinde önemli rol oynar. Bu bakımdan bilgisayar bilimleri ve kodlama konusunda yetenekli bireylerin yetiştirilmesi ülkemiz için büyük bir ihtiyaçtır.

KODLAYAP projesi, Trabzon Valiliği koordinatörlüğünde, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen bir kodlama eğitimi projesidir. Bu proje  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Trabzon’daki ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsamaktadır.  Proje ile öğrencilere bilişimsel düşünme becerileri kazandırılacak ve teknolojiyi üretim amaçlı kullanabilmeleri için çeşitli eğitimlerle destek sağlanacaktır. KODLAYAP projesi, öğrencinin problemlere farklı çözümler üretmesini ve teknolojiyi kullanarak bu çözümleri hayata geçirmesini sağlamayı hedeflemektedir.

Tüm bu süreçlerde öğrencilerin eleştirel, yaratıcı ve algoritmik düşünme gibi üst düzey düşünme becerilerini geliştirip problem çözme yeteneklerini artırarak hem okul başarılarında hem de günlük hayatlarında aktif birer birey olmaları yönünde çalışmalar yürütülecektir.

Proje kapsamında verilecek eğitimler, algoritmik düşünme, bilgi arama stratejileri, medya üretimi, programlama, robotik, güvenlik, bilişim ve etik konularından oluşacaktır. Bu bağlamda gerçekleştirilecek faaliyetler ise şu şekilde planlanmıştır:

KODLAYAP Yaz Kampı

Kodlama Eğitimi Merkezi

KODLAYAP Online Kodlama Eğitimleri

KODLAYAP Kodlama Ligi

Şenlik ve Yarışmalar

May

Okulumuz 8. sınıf öğrencisi Hasan Ali İPEKÇİOĞLU´nun dedesi ve 3 akrabası elim bir kaza sonucunda hayatlarını kaybetmişlerdir. Kendilerine Allahtan rahmet, yakınlarına ve öğrencilerimize Allahtan sabır temenni ediyoruz.